מאמרים/הרצאות


  • גנטיקה פונקציונאלית
    כולנו היינו רוצים לדעת מה "כתוב" בקלפים הגנטיים שחילק לנו הטבע, כדי לדעת ממה להיזהר ומהם הגורמים האפשריים למצבי מחלה שיש לנו נטייה אליהם.  הבדיקות הגנטיות הפונקציונאליות מזהות נטיות גנטיות ייחודיות של המטופל (פירוט במאמר "גנטיקה פונקציונאלית ובדיקות גנטיות");  לדוגמה - היכולת הגנטית לנטרול וסילוק רעלים (חולשה גנטית בסילוק רעלים מגבירה את הסיכון ללקות בסרטן), יכולת חיסונית ונטייה למחלות אוטואימוניות, הנטיה לקרישת דם, לעליית רמת ההומוציסטאין (גורם סיכון עיקרי למחלות כלי דם ולב), למחלות עצם, ועוד.  לא כל סיכון גנטי המתגלה בבדיקות הוא בהכרח מחלה שתבוא לידי ביטוי, אך הסביבה שלנו עלולה לשמש "טריגר" להתפרצות מחלות שונות שיש לנו נטייה אליהן. על סמך ממצאי הבדיקות הגנטיות, היסטוריה רפואית של המטופל ועל פי בדיקות נוספות (לחילוף החומרים, אלרגיות ועוד) - ניתן לבנות למטופל תוכנית טיפול אישית ("נא להכיר - רפואה אישית").  ע"י שינוי והתאמת אורח החיים והתזונה ניתן לשפר, לרפא ואף למנוע מחלות קלות או כרוניות וחמורות.  הסבר לגבי הגנים והשינויים הגנטיים הייחודיים לכל אדם תמצאו במאמר:  "גנטיקה פונקציונאלית - מדריך למטופל".
  • מאמרים לגבי בדיקות לגילוי סרטן
    בחברה המערבית של ימינו, שבה שכיחות הסרטן היא 1:3 ואף 1:2 באיזורים מסויימים - גילוי מוקדם של סרטן יכול להציל חיים.  במאמרים הבאים מוצגות שלוש בדיקות סריקה חדשניות, מדוייקות ולא פולשניות -  לגילוי מוקדם של סרטן.
    1.  בדיקת הדם AMAS לגילוי מוקדם של סרטן מספקת לנבדק/ת תשובה של כן/לא לגבי נוכחות סרטן בגוף, אך אינה מזהה את סוג הסרטן או את מיקומו. לבדיקה רמת דיוק של מעל 95% , והיא מסוגלת לאתר סרטן עד 5 שנים לפני כל בדיקה אחרת.  בדיקת ה- AMAS חשובה לכל מי שיש לו היסטוריה אישית או משפחתית הקשורה לסרטן, למי שנמצא ברמיסיה או לאחר ניתוח אונקולוגי, וכמעקב כללי.  הבדיקה מקובלת מאוד בארה"ב ומאושרת ע"י FDA וחברות הביטוח הגדולות.  מידע נוסף במאמרים:  AMAS לגילוי סרטן - מידע למטופל,   ו- AMAS- לגילוי סרטן - מידע לרופא.
    2.  בדיקת הצואה M2PK היא בדיקה מדוייקת מאוד שיכולה להחליף את הקולונוסקופיה הפולשנית כבדיקת סריקה לגילוי סרטן המעי הגס והרקטום.  הקולונוסקופיה מחפשת את הסרטן בתוך פוליפים, ומתמקדת רק באיזורים בהם נמצאים פוליפים (כלומר היא מתעלמת מאיזור המעי החלק).  אולם רק 20% ממקרי סרטן המעי הגס מתפתחים בתוך פוליפים.  מידע נוסף במאמר בדיקת צואה לגילוי סרטן המעי הגס. 
    3.  DITI - בדיקה לגילוי סרטן השד, בדיקת סריקה תרמוגרפית המתבצעת ללא קרינה וללא כאב. הבדיקה מתאימה גם לנשים שממוגרפיה אינה יעילה עבורן, כמו נשים שמתחת לגיל 50, שעבורן יש לממוגרפיה רמת דיוק של 40%-60  בלבד.  הבדיקה מתבצעת ע"י קליטה של אנרגית החום הנפלטת מהגוף.  אנרגיית החום הנפלטת מאיזורים סרטניים אינה סימטרית, בשל היווצרות רשת כלי דם צפופים וחסרי סדר המקיפים את הגידול ומספקים לו מזון וחמצן.  עובדה זו מאפשרת לסריקה התרמוגרפית לאתר את הגידול ומיקומו בצורה מדוייקת מאוד, כבר בשלבים התחלתיים ביותר.  פרטים נוספים במאמר - סריקת שד ללא קרינה. 
  • טיפול תזונתי וביולוגי בבעיות קשב וריכוז, אוטיזם
    בהרצאה המוקלטת בנושא "ממצאים מדעיים וטיפולים חדשניים בהפרעות התפתחותיות כגון קשב, ריכוז, היפראקטיביות ואוטיזם" - מובא מידע רב לגבי טיפול בבעיות קשב וריכוז, לשיפור הפרעות התנהגותיות, מוחיות ושכליות, ולהעלאת רמת האיי-קיו ורמת הקשב והריכוז - גם אצל מבוגרים.  בעיות התפתחותיות כגון הפרעות קשב וריכוז, היפראקטיביות, אוטיזם (ADD, ADHD, PDD) וגם בעיות מוחיות ושכליות אצל מבוגרים כגון אלדסהיימר, מושפעות מגורמים רבים, ובמיוחד מחוסר איזון של חיידקים ופטריות במערכת העיכול, מהצטברות של מתכות כבדות בגוף, ומנטיות גנטיות שאת חלקן אפשר לשפר ואף למנוע את התבטאותן.  הטיפול הוא תזונתי ביולוגי, המקביל לשיטת DAN ומוסיף עליה, בשל האבחון ע"י בדיקות מעבדה פונקציונאליות מדוייקות, והשימוש בטיפולים חדשניים כגון ניקוי מתכות כבדות מהגוף בצורה אפקטיבית ובטוחה (לפרטים ניתן לפנות ל- מרפ"י ). 
    המאמר:  "שימוש בתזונה לריפוי ילדים אוטיסטים והיפראקטיביים"  מביא המלצות מעשיות של "מה ניתן לעשות", לגבי תזונה נכונה והימנעות מרעלים סביבתיים.
    במאמר:  "הקשר בין תזונה וטיפול ביולוגי לבין בעיות התפתחות והתנהגות אצל ילדים כגון הסובלים מבעיות קשב וריכוז, ואוטיזם"  מובא מידע רב לגבי גורמים סביבתיים הקשורים לבעיות התפתחותיות כגון בעיות קשב וריכוז, ובמיוחד לסובלים מאוטיזם.  המלצות לגבי תזונה נכונה ותוספי מזון, "תרופות פלא", תופעות חיסוניות ואלרגיות המשפיעות על תפקוד המוח, והדרכה לגבי הימנעות מרעלים מהסביבה וממתכות כבדות (כגון כספית בחיסונים המכילים תימרוסל, ובסתימות כהות של רופאי השיניים).   המאמר נותן מידע על מספר בדיקות מעבדה חדשות ומדוייקות לאבחון גורמים אלה, כגון בדיקת אלרגיה הבוחנת 100 סוגי מזון שונים החשודים כאלרגניים,  בדיקה לגילוי הצטברות של מתכות כבדות בגוף,  ובדיקת החומצות האורגניות 0AT, שנותנת מידע "בזמן אמת" לגבי מצב חילוף החומרים בגוף.  תזונה קלוקלת ושימוש רב באנטיביוטיקה גורמים לצמיחת יתר של חיידקים ופטריות שליליים במעיים, ואלה מפרישים כמות גדולה של רעלים אשר פוגעים בתפקוד הגוף והמוח.  בבדיקת השתן לחומצות אורגניות OAT אנו מוצאים אצל ילדים הסובלים מבעיות התפתחותיות - עלייה גדולה ואופיינית ברמת הרעלים: חומצה טרטרית, ארבינוז, חומצה ציטרומאלית, ועוד - המופרשים כתוצאה מפעילות של חיידקים ופטריות לא ידידותיים.  ממצאי הבדיקות מסייעים להתאמת טיפול אישי שיכול לשפר ובמקרים מסויימים אף לרפא את הבעיה.   בסוף המאמר תמצאו רשימת פרסומים מדעיים (באנגלית) לגבי טיפול תזונתי וביולוגי בבעיות התפתחותיות.
  • תזונה ודיאטה
    גם צריכה מועטה/מזדמנת של מזון מהיר גורמת לנזק בריאותי ולבעיות רפואיות, על פי מחקר על עישון שנערך לאחרונה.  המחקר קובע כי גם עישון של 3 סיגריות ליום מעלה מאוד את רמת הסיכון לסרטן.  צריכה של מזון מהיר "רק מדי פעם" מנציחה את מעגל ההתמכרות הפיזיולוגית למזון קלוקל, וסוגי המזון המהיר השונים שנצרכים - משפיעים זה על זה וגורמים לכל אחד מהם להיות יותר רעיל. לדוגמה, מזון שפוגע ביכולת סילוק הרעלים בכבד, יגרום למזון מסוג אחר להיות רעיל הרבה יותר עבורנו. מידע נוסף במאמר:  צריכה של מזון מהיר ("ג'אנק פוד") רק מדי פעם - מה רע בכך?
    תזונה לפי סוג הדם - מאמר ביקורתי מאת ברד שונפלד, על רב המכר הפופולארי.  לטענת שיטה זו, בעלי דם O התפתחו ראשונים ולכן עליהם לאכול הרבה בשר.  ד'אדמו, כותב הספר "תזונה עפ"י סוג דם", ממליץ לכ- 75% מאוכלוסיית העולם לאכול בשר, ולהיות פעילים/לא פעילים מבחינה גופנית.  ERFYT - Eat Right For Your Type אינה מסתמכת על מחקרים, והנתונים האנתרופולוגיים שהוא מוסר מופרכים מיסודם.  עוד במאמר:  אכול לפי סוג הדם שלך? לא יותר מאשר הטעיה.
  • רעלים סביבתיים ומתכות כבדות
    אנשים רבים אינם מודעים לכך שהם מורעלים ע"י מתכות כבדות ורעלים סביבתיים בהרעלה איטית ומצטברת.  הרעלים, שהם לרוב מסיסי שומן, נוטים לעזוב במהירות את סביבת הדם והשתן המימית ולהצטבר ברקמות. על כן אין כמעט משמעות לבדיקות הדם והשתן הרגילות בהקשר זה.  מרפ"י מציעה בדיקה מדוייקת לגילוי הצטברות של מתכות כבדות בגוף - באמצעות בדיקת שתן עם שתי דגימות, לפני ואחרי פרובוקציה לשחרור מתכות כבדות מהגוף.  במאמרים ובהרצאה המוקלטת העוסקים בנושא רעלים סביבתיים תמצאו מידע על נטיות גנטיות המגבירות את השפעתם של רעלים מסויימים - ועל דרכים להקטין את הסיכון ללקות במחלות;  על השפעתם המזיקה של רעלים על הגוף; על רפואת שיניים ביולוגית המשתמשת בחומרים פחות רעילים;  ועל נזקי ההפלרה (פלואורידיזציה) - הוספת פלואוריד למים. 
  • cfs - שיקולי אבחנה וטיפול בתסמונת העייפות הכרונית
    לרוב נקבעת האבחנה של תסמונת העייפות הכרונית ושל תסמונת העייפות הכרונית והכשל החיסוני (CFS, CFIDS) רק לאחר שנים רבות.  אולם ניתן לזהות את הכשל החיסוני ע"י בדיקת הירידה בפעילות תאי החיסון NK - תאי הרג טבעי - (natural killer cells).  יש חשיבות רבה לאבחון של התסמונת בשלבים מוקדמים, שכן הירידה בפעילות תאי החיסון NK מעלה את הסיכון ללקות במחלות אוטואימוניות וממאירות בשלבים מתקדמים של המחלה.  תסמונות העייפות הכרונית והכשל החיסוני (CFS, CFIDS) הן רב סיבתית, ויכולות לנבוע משילוב של גורמים רבים, כגון חשיפה לכימיקלים, לחצים נפשיים וסביבתיים, זיהום והדבקה ע"י וירוסים ומיקרואורגניזמיים שונים כגון וירוס מחלת הנשיקה, וירוסים ממשפחת ההרפס, מיקופלסמה (המאותרת אצל 30% מחולי CFS), מחלות שמועברות ע"י עקיצת טפיל כגון מחלת ליים, בייביוזיס, קדחת הקרצית, ועוד.  אם אותר האורגניזם המדבק - סילוקו יכול לקחת חודשים רבים.  במקביל יש לטפל בגורמים הנוספים של המחלה.  חשוב במיוחד להתמקד בשיקום המערכת החיסונית.  למרבה הצער, רוב בדיקות המעבדה המפורטות במאמר עדיין אינן מבוצעות בארץ.
  • הרצאות מוקלטות
    ההרצאות המוקלטות כוללות אפשרות להאזנה להרצאה באתר, אפשרות להורדה ל- MP3, וסיכום מפורט של ההרצאה, שניתן להדפסה לקובץ וורד.  כרגע יש באתר שתי הרצאות מוקלטות שניתנו ב- 2009:  טיהור רעלים בראי הרפואה הפונקציונאלית, והרצאה בנושא ממצאים מדעיים וטיפולים חדשניים בהפרעות התפתחותיות כגון אוטיזם, בעיות קשב וריכוז, היפראקטיביות, ובעיות מוחיות ושכליות אצל מבוגרים.